Vi pratar hela tiden

Vanligaste frågan är om vi förstår varandra. Om han säger något och på vilket språk. Har inte tänkt på att vi inte skulle förstå varandra vid det här laget men det är klart att egentligen är det ju inte säkert. Men det känns så. Han är ju bebis (eller nästan för han har ju blöja och pratar gaga) så pratar ju som en. Vissa har ju världens ordförråd i den här åldern men långt ifrån alla. Och han uppvuxen på barnhem och nu bytt språk. Men i alla fall, han pratar. Säger massa ord och läten. Men inget vi kan säga är hans första svenska ord. Gäääh är nog det han använder mest. I alla möjliga sammanhang. Men även samma "ord" varje gång vi leker tackleken, ett kort "aaaah" på utandning. Tack. Börjar också prata längre haranger och tittar samtidigt väldigt menade på oss. Ser klok ut och bestämd. Han pratar och berättar något. Tycker saker.
 
Alex är ganska tydlig med vad han vill. Gungan som Daniel har satt upp ute visar han ofta att han vill sitta i. Skuttar ditåt och tittar på oss, ler, pratar. Gung gung!
 
Han är social. När vi träffar vänner och familj myser han. På sitt vis. Blir sprallig och är glad. Vi har ju försökt ta det lugnt hemma så mycket som möjligt för att göra det tryggt och tydligt för honom att vi bor här. Tillsammans. Den låååångdragna förkylningen vi alla haft...har....har haft..har igen har ju gjort saken enklare och alldeles naturlig. Hemma mycket! Puh vilken segdragen bacill. Det har varit saker vi verkligen inte velat missa så det har vi gjort med hjälp av diverse apoteks- och hälsokostprylar. Läger, skolavslutning, studentfirande, födelsedagar....Men det har nog i och med det blivit lagom mycket flängande. Alex har kopplat ihop oss nu. Han blir till exempel jätteglad när någon varit iväg och kommer hem igen. Inte lika cool utan kommer springande och ler mer hela ansiktet. Säger massa glada kloka saker....
 
Hampus är förstås borta lite mer. Skola, kompisar, fotboll. Är ju naturligt och som det ska vara. De är verkligen bröder. Men med många år mellan. Mycket gos och bus. Fina.
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
Helen

Du skriver så fint! Ska bli kul att ses. /Helen