Nu då?

En liten uppdatering. Det känns som att ingen borde vara intresserad nu. Men det är klart, han är väldigt ny hos oss fortfarande. Det känns bara inte så. Han är en sladdis, lillebror, vår son. Är känslorna annorlunda jämfört med biologiskt barn? Näeä! Inte alls. Tvärtom, allt känns väldigt bekant. För elva år sen kändes det likadant. Lika mycket.

Det är förstås saker vi nu blir glada för som då kanske inte upplevdes lika framgångsrikt...Ligga ner på marken, sparka och låta som ett marsvin när det inte går som man tänkt eller att testa igen och igen trots att vi sagt nej 150 gånger. I början gällde ajaj men inte längre tydligen. Hurra han är trygg och vågar!

Vi har backat tillbaka till Kinaskenan. Då sover han bra igen. Med den nya vaknar han från midnatt och är ledsen....flera timmar. Så fort vi kom på att testa att ta av den fnittrade han och somnade om. Ny tid för att diskutera nya nattskor i slutet av augusti. Den gamla är det inget fel på enligt läkaren men vi kommer ju behöva en svensk och modern senare ändå.

Mysigt så här under sommaren att Alex börjar känna släkt och vänner som man träffar lite mer regelbundet. Han älskar när det är många men börjar mer och mer vilja ha oss nära. "Är han blyg?" Nä inte alls men börjar ha lite mer koll på familjen. Bra. Skönt med självständiga barn men i hans fall sunt att han kopplat ihop oss.

Träffade en kvinna på ett fik som sa något om att det kanske är skönt att ställa sig in på att de egna känslorna inte är blir desamma som för ett biobarn. HELT FEL. Åt skogen fel! Går absolut att jämställa och är ingen skillnad alls! Men visst var jag ibland orolig innan för hur mycket man kommer kunna älska ett adopterat barn. Från minut ett med Alex fanns inte ett tvivel. Aldrig! Han är en av de två finaste barnen på jorden. Min kloka, äldsta son sa härom dagen när vi pratade om hur konstigt det skulle vara även för honom om vi älskade honom mer än Alex. Bara för att han inte är ett biologiskt syskon. "Jag älskar honom så mycket. Vet ju inte hur det känns att ha någon annan brorsa men Alex är SÅ gulligullig!!"

Ord: namnam gottgott tack. Tror vi.

 
 
 
 
 
Kerstin

Så fint!