Terasshäng

Soliga dagar som de här intas många måltider på terassen. Alex vill helst äta själv. Tar lång tid men desto längre kaffestunder för oss, hehe....och vattenslangen är nära till hands. Spolar enkelt av stol, terass och hakklapp. Inte Alex, han slipper slangen.
 
Idag har vi gungat och ätit gröt nere i lekparken vid vattnet. Passade på att somna mitt i gungandet med munnen geggig av gröt. Smidigt! Bara lyfta över i vagnen och rulla hem för terasslunch utan ettåring;)
 
Lycka är sen att vakna precis när Hampus kommer hem tidigare från skolan. Äta och busa ihop.
 
Kärlek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag växte i min mammas hjärta

Det är märkligt hur man tar in en ny människa i sitt liv. Hur naturligt och nära det blir snabbt. Hur rätt det känns. En nära vän berättade en gång under vår adoptionsväntan hur en kompis till deras barn bemötte frågorna om att inte vara biologiskt barn till sina föräldrar. "Jag har inte vuxit i min mammas mage utan i min mammas hjärta." Kan inte ens skriva det utan att svälja flera gånger. Det stämmer så fruktansvärt. Man kan få barn på olika sätt. Vi har två barn på två olika sätt nu. Det är nog samma som att vänta syskon, att vara gravid. Hur ska jag kunna känna lika mycket kärlek till ett till barn? Jag är ju redan så fylld till bredden av kärlek till det/de jag redan har. Det går, hjärtat är så stort. Och ett barn är ju alltid en ny människa, en ny person. Att lära känna. Och oavsett hur man blir förälder så finns det proppfullt med känslor till sitt barn. Kärlek i överflöd. En annan nära vän berättar ofta om barnen med autism som hon jobbar väldigt nära och om hur mycket hon känner för dem. Och hur lätt det skulle vara att ta hem och älska de här barnen som sina egna.
 
Tack fina ni!
 
Alex och Hampus är inte biologiska syskon men kommer ju vara som om de vore det. De kommer säkert få vissa andra funderingar än biosyskon men kanske inte. De är två individer och syskon. Många år mellan men jag tror de kommer ha mycket kul tillsammans. Det ser vi på familjer med många barn eller många år mellan. Sen går ju vissa syskon inte ihop oavsett blodsband eller inte. Man passar bättre ihop med vissa. Vänner, syskon, kärlekar, familj, släkt.....
 
Vi håller tummarna för att det fortsätter så här. Njuter av våra fina söner och vår familj.
 
Kramar

Väckning och frukost på sängen

I morse väckte Hampus Alex med frukost på sängen (en flarra välling) innan han gick till skolan. Jättekul, blev bus med gula Barbazoo, kanin, Hampus och massa kramar! Det här med att väcka är nytt för oss. Har aldrig väckt Hampus förrän i mellanstadiet. Upp med tuppen har varit hans grej snarare!
 
Bad, plocka kluttar i vattnet och sen frukost i solen på terassen. Kul att äta banan med händerna (som förstås är tvättade efter kluttarna;) men halt och lite krångligt (och kladdigt!). Pappa har gjort omelett med tomat och skinka och till det mammas frökex med smör (också kladdigt men ser kul ut med alla frön i badkaret senare där vi ofta tjänar en bajblöja eftersom det verkar enklare att klämma i badet). Haha!
 
Det blir killeftermiddag. Tänker själv åka ut till Gnesta och gratta pappis som fyller 70 (SJUTTIO!!?) idag. Alla firar i morgon i Trosa men Alex behöver hänga hemma idag, tror vi. Han börjar träffa lite grannar och det är kul. Helst när de kommer med ballonger som i går kväll. Bus med pappa och jämnåriga grannkillen idag också. 
 
Glad fredag!
 
 
 
 
 
 
 
 

Försovit oss!

Det var en annorlunda natt inatt. Och morgon. Alex vaknade flera gånger och var ledsen. Det var något nytt. Vi är bortskämda men det var såna nätter jag hade förväntat mig. I början i alla fall. Men det har ju inte varit något på nätterna över huvud taget. Jo ett par gånger har han vaknat och drömt. Men inte mer. Nu behövde vi trösta och gå upp några gånger. Sen försov vi oss. Varken larm, katt eller vi vaknade förrän Alex slog upp sina mörkbruna 7:40, då jag ändå hade tänkt väcka honom för att börja få in rutiner. Han sov till 9:30 igår och då blev det lite hejbabberiba med tiderna hela dagen (kunde inte sova i går kväll heller förrän sent).
 
Ok, blev rusch för Hampus som fick en macka och smoothie med sig i handen. Gomorrron, dags för spanska!
 
Sen bada badkar inklusive hårda bajskorvar som flöt runt och såg goda ut...fick inte ätas upp tydligen.
 
Förutom allt så är ju också maten helt ny för lilla gubben. Magen hänger inte riktigt med i svängarna. Men i badet blir man avslappnad...Läsa bok, jaga katten och lite frukost på det.
 
Idag blir det trädgårdsfix med jaga liten pojke. Skulle vara skönt att bygga mur runt trädgården!
 
 
Sol och kram