Det tar sig

Det har börjat komma små utbrott för "ingenting". Alex ser själv ganska förvånad ut. Gulligt! Det har precis börjat med ett par såna idag. Spännande. Betyder ju att han börjar känna sig trygg. Tänk hur det fungerar! Så länge livet är lite ovisst och föränderligt är det lika bra att hålla igen....inte leva ut sina känslor. Charm och bara le....det funkar alltid. Nu ikväll handlade det om en balsamtub han lekt med i duschen. Kopplade inte den plötsliga gråtattacken och den sparkande lilla pojken på golvet till att jag tillfälligt tog tuben när handen skulle in i pyjamasen. Han frös så jag tänkte att det skulle gå fort in i den! Spelade ingen roll att han genast fick tillbaka den. Tuben följde sedan med i sängen tillsammans med "Gä" (en liten mjukiskossa han fick i Kina av Hampus, som han döpt själv) och välling. Som vanligt åkte en av nattskorna av redan innan han snurrat färdigt och hunnit somna och då "försvann" tuben när skon (och andra skon också för den delen...suck) knöts på igen. Då var det ok. De där (ursäkta) förbannade nattskorna förresten. Hoppas hoppas att det går snabbt att få ett par nya (och modernare) när vi väl träffar ortopeden 23 juni. De är lappade och lagade och åker av varje natt i stort sätt. Viktigt att de sitter på så att inte fötterna hamnar tillbaka inåt igen. Skönt att det gick att tjata sig till en tidigare tid än om två månader som budet först var.

Idag var socialsekreteraren här. En av de som gjorde vår utredning. Lite snack om hur det går och vad som står på "schemat". En extra instans som regelbundet ska bokas in, utöver BVC som när man får barn på det vanligare sättet. Hon är trevlig så ingen fara. Kaffe, prata om nästa steg med henne (återrapport 1 till Kina) i november, leka i Alex rum. Hon ville "klämma" för att han är så mysig (jag vet) och glad men höll sig. Hon har själv två små hemma att klämma på. Dåså.
 
Ok vi får se om saker och ting alltså ändras framåt. Såklart det kommer. Första små arg-attackerna nu. Somna själv och ofta sova till 8 kanske ligger som nästa "utvecklingsfas" att ändra på? Beror det på att han mår bra och känner sig trygg så blir det jättebra. Så här långt har det nästan varit för enkelt. Eller kan det vara det!? Kanske vi lyckats få en till glad och cool kille bara, helt enkelt. Mest bus, gos och skratt än så länge. Så vi får väl se.
 
I morgon är det nya tag med balsamtuben i badet. Kanske det bara var en tillfällig kärlek. 
 
Sov sött! Här är det dags att börja om. Knyta av nattskorna, ta av pyjamasen och blöjan. Och på igen...Det luktar bajs i vårt sovrum där Alex sover. Gömmer tuben....