Bo på hotell

Jorå, det funkar. Trångt och mysigt. Kläder, smutstvätt, välling, gröt och frukt. Lite porslin och bestick för att kunna skära frukt och bre en macka med. Göra en kopp te. Badrum, tvättade kläder, och diskavdelning på samma yta. Bajs- och kissblöjor (tycker blöjpåsarna vi faktiskt tog med funkar sådär). Leksaker, böcker, mobiler, paddor, viktiga papper, shopping....Hur stort är ett hotellrum. Tänk om vi haft balkong. Hade ju inte vågat gå ut på den ändå, har bott på våning 16, 14 och nu 11....sååå. Vill släppa in luft, öppna ett fönster. Stora fönster men inget går ju att öppna. Och luften är ju inte som hemma heller för den delen.


Så samtidigt som det ska bli väldigt skönt att komma hem så har vi ju massor kvar att göra i Peking. Idag förstod jag att vi verkligen har saker jag vill uppleva här.


Vädret har varit junisommar idag. Så där hoppfullt. Soligt, något moln och kofta på och av. Utflykt till gamla hutongbostäder inklusive lunch. Hade precis ätit frukost.....har inte kommit in i småbarnslivets tider än....Gott och något helt annat än "Norrmalmstorg" där vi bor i Peking. Och vattenpromenad! Stockholm, Värmdö, vatten överallt. Vi är bortskämda och beroende av närheten. Kände mig som en narkoman när jag förstod att vi skulle få en eftermiddag vid vattnet. Äntligen vatten och en ände på stan på något vis. Hittade ett glass- och kaffeställe med glass från Sicilien där. Kändes lite skönt med lite Italien mitt i allt Kinavimmel.


Alex har hängt med i svängarna idag. Sov lite men hann med att åka bil, vagn, cykeltaxi (riksha), äta lunch i Hutong, fika (gröt), åka tunnelbana och badat badring i inomhuspolen (brr, kallt med 27 grader efter heta dagar och varma badkarsbad). Borde ha somnat bums men var extra busig och "pigg"...


Sista dagen innan vi åker hem i morgon. Pirrigt att komma hem snart. Alla fyra! Tempot har ju varit lite snabbare än vad Alex kanske hinner med. Men han verkar cool men är alltid gladast när vi kommer till hotellet och rummet. Där sprallar han loss! Och snart ännu ett nytt hem för honom. Då får vi ta det i lite mer lagom takt. Vi vill ju träffa er alla men Alex vara chef. Första tiden i alla fall.


Och så längtar jag efter hårbollen där hemma. Gosiga Knut! Han har semester hos Benny och Birgitta. Mår finfint men kommer säkert köra svängdörr med kattluckan när han är hemma igen. Och han lär få en ny ivrig kompis inom kort.


Det blir skönt att komma hem. Kram!

Therese

Vad mysigt ni verkar ha det!
Vi ser fram emot att ni snart kommer hem och tar en tur förbi Värmdövallen så småningom så att vi får träffa er allihop!

Kram Therese

Svar: Ja är ju lite av ett andra hem där nere
Familj Thell